Skip to content

Vida Nord hjälper dig att arrangera möten, evenemang och upplevelser i Swedish Lapland. Man kan säga att vi konceptualiserar drömmar och ger liv till ditt besök.

 

DMC betyder Destination Management Company. Det låter kanske märkvärdigt, men vårt mål är inte konstigare än att vi vill ge dig det bästa som vår destination har att erbjuda. Aktiviteter som är sprungna ur vår natur, kultur och historia. Vi vill att fler ska få chansen att upptäcka mångfalden i Sveriges nordligaste destination.

Vi är specialiserade på att planera och genomföra såväl nationella som internationella möten, kongresser, incentive och event.

Sommar

Midnattssolen är ett av naturens underverk. Upptäck magiska vita nätter i Skellefteå, den södra utposten i Swedish Lapland.

Njut av vildlivsutställningen i Svansele, forsränning i den världsberömda Byskeälven och bilracing i Fällfors. Besök Skellefteås skärgård och njut av en kulinarisk resa med exotiska rätter och öl från det lokala bryggeriet Kallholmen. Under ditt tre dagar långa äventyr bor du på Stiftsgården, en före detta prästgård i ett av våra äldsta kulturområden.

Racing med oanade möjligheter

Vroom vroom! I Fällfors finns numera Skandinaviens längsta racebana. Här finns verksamhet för många olika typer av event, för både små grupper och stora. Konferensmöjligheter, olika typer av fordonsutbildningar, lanseringar av produkter, lokaler för mässor är några exempel.

Cykla med guide i Skellefteå

Lär dig mer om cykelteknik och säkerhet och upptäck spännande äventyr på två hjul med en guidad tur på mountainbike i Skellefteå.

Vinter

Vintern är en perfekt tid att besöka Skellefteå, den södra utposten i Swedish Lapland. Här finns massor av aktiviteter precis utanför dörren: snöskoter genom glittrande vita skogar, älgsafari och isupplevelser i Bottenviken.

När mörkret sänker sig kan du njuta av värmen från stora lägereldar, varma bastur och badtunnor i trä. Du kan till och med få en glimt av det fantastiska norrskenet. Absolut tystnad är garanterad.

Svansele vildmark

Älgsafari på snöskotrar. Lunch och middag över öppna bränder. Bastu eller bad i badtunna utomhus i trä. Vildmarken i Svansele ligger bara 40 minuter bort.

Här kan du få det största vildmarksäventyret i ditt liv och samtidigt koppla av och njuta av naturen. Aktiviteterna sträcker sig från lugna stunder med fiske till snabba snöskoterturer. Mest kända är de kanske för sin älgsafari. Du kommer att uppleva skogens kung, älgen, i sin vilda natur.

Bryt isen – och ta ett dopp

Att åka båt och ta ett dopp låter som en ganska vanlig aktivitet. Men i Piteå är twisten att båtturen sker i 20 minusgrader från en isbrytare som väger 400 ton! Varma drycker och lunch finns ombord.